Ana içeriğe atla

DR. HOWARD MURAD TAVSIYELERI ...

 Howard Murad’ın kadınlara verdiği en önemli tavsiye ne krem ne de özel bir karışım. O stresten uzak yaşamamızı, kendimizi daha çok düşünüp sevdiklerimize daha çok zaman ayırmamızı tavsiye ediyor.
Amerikalı ünlülerin doktoru olan Dr. Howard Murad, dünya çapında tanınmış kozmetik firmasını 50 yaşından sonra kurmuş. Bugün 80’li yaşlarda olmasına rağmen hala Amerika-Kaliforniya Üniversitesi’nde ders veriyor, hastalarını görmeye devam ediyor, önerilerde bulunuyor, üretiyor... Ve sizin de fark ettiğiniz gibi yaşını kesinlikle göstermiyor.
- Neden dünyada siz ve ürünleriniz bu kadar popülersiniz? Sırrınız ne?
İnsanı bütün olarak ele almak. Hastaların cildi kadar, ruhu, psikolojisi, ne yediği de benim için çok önemli. Amaç kişinin sadece kırışıklığını geçirmek değil, cildi ile ilgili her türlü ihtiyaca yanıt vermek. Buna da ‘kapsamlı sağlık’ diyoruz.
- Krem cildi korumak için yeterli değil mi?
Kesinlikle değil. Asıl önemli olan ne yediğiniz, kendinize nasıl baktığınız. Cildin yapısındaki dermis; kan damarları, sinirler, liflerden oluşuyor. Epidermiste ise sadece hücreler var. Cildin temeli bu. Daha iyi yemek ve kendinize içten bakmak, yüzünüze ne sürdüğünüzden önemli. -
Ne yemek gerekiyor?
Yaşlandıkça insan su kaybeder. Her 10 yılda bir, cilt ciddi oranda su kaybediyor ve dış etkenlerden daha çok zarar görmeye başlıyor. Su içmek, cildi nemlendirmeye yetmez. Su içtikçe aynı hızda suyu dışarı çıkarırız. Bu nedenle suyu içmeyin, yiyin.
- Su nasıl yenir?
Bol su içeren taze meyve ve sebze yiyin. Tam tahıllı gıdalar da cilde nem verir. Tam tahıllılardaki kolajen cilde iyi gelir. 20 yaşından sonra kolajen kaybedildiği için erken yaşta tam tahıllıları tüketmeye başlayın. Kızartmalar, değişime uğramış, işlenmiş gıdalar, etler cilde nem kazandırmaz. Bunlar kuru gıdalardır. Ama beyaz et ve ızgara somon da yüzde 45 su içerir. Omega 3 içeren gıdalar da cilt için önemlidir. Kuruyemişler ve tohumlar da iyi yağ içerir. Ceviz, şamfıstığı, zeytinyağı, keten tohumu iyi yağlardır, cildi nemlendirir, kolajeni destekler. Ayrıca iyi proteinlerden almak gerek. Yani embriyo halindeki, henüz hayata geçmemiş gıdaları alın. Yumurta örneğin. Bir canlının oluşabilmesi için her türlü yararlı gıdayı içerir. Fasulye, bezelye de öyle...
Çikolatayı canınız çekince yiyin, hayatın tadını çıkartın. Çünkü sağlıklı olmak için hayatın tadını çıkartmalı.
“Botoksu tasvip etmiyorum”
Estetik ameliyatları nasıl değerlendiriyorsunuz?
Botoksu dermatolog olarak tasvip etmiyorum. Kesinlikle cildi güzelleştirmiyor, felç ediyor, donduruyor. Cildi ancak dış etkenlerden koruyarak, yediklerinize dikkat ederek, stresi azaltarak, mutlu olarak düzeltebilirsiniz. Nasıl süsünü güzel yapsan da kıvamını tutturamadığın kek işe yaramaz, botoks da öyle. Müdahalelerle yüzünüz dışarıdan güzel görünür ama cildiniz kalitesini kaybetmiştir. Estetik ameliyatlar cildi güçlendirmez, yüzü gerer.
- Cilt bakımına hangi yaşta başlanmalı?
Ne kadar genç, o kadar iyi! Örneğin bebeklere, doğduğu günden başlayarak nemlendirici içeren güneşten koruyucu krem sürülmeli. Sürmezsek, zarar birikir, her geçen gün artar. Çocukluğunda da gençliğinde de korumaya devam etmeli.
- Cildin sarkmaması için ne yapmalıyız?
Bazıları kas egzersizi yapmamız gerektiğini söyler ama zordur. Sarkma nedeni, kolajen kaybıdır.Vitamin C ve bir takım peptidleri içeren ürünleri almak, sarkmayı yavaşlatır. Aynı zamanda tam tahıllı gıdalar yemek ve glukozamin desteği almak da kolajen için iyidir.
- Glukozamin, Omega 3 gibi destek hapları ne zaman almak gerekiyor?
Yaşlanma süreci başladığında... 13-14 yaşında saç fazlalaşır, sonra kayıp başlar. 18-20 yaşlarında en uzun boylu halinize ulaşırsınız, sonra yavaşça boyunuz kısalmaya yüz tutar. Yaş alma süreci 14-20 yaşları arasında başlar, 18-20 yaşlarında hızlanır.
“Gece kremi gündüz kreminden önemli”
- Günlük bakım nasıl yapılmalı?
Temizlemekle başlayın. Cildi temiz tutmak gerek. Bir de herkesin ihmal ettiği bir şey var: Gece kremi. Herkes gündüz kremini, güneş koruyucusunu bir şekilde sürüyor. Ama uykusu geldiğinde yüzüne krem sürmeye üşeniyor, unutuyor. Halbuki gece kremi, gündüz kreminden çok daha önemli. Yüz gün boyunca serbest radikallere maruz kalır, iltihaplanmalara açık olur. Vücut geceleri tüm bu etkenlerle savaşır ve iyileşme süreci başlar. Geceleri krem sürmek, hatta antioksidan zengini bir krem sürmek, tedaviye yardım eder.
- Kadınlara vereceğiniz en önemli tavsiye nedir?
En çok önem verdiğim konulardan biri stres. Kadınların üstünde çok yük var. Günümüzde kadınlarda mükemmel olma hırsı var. Kimse mükemmel olamaz, bu imkansız. Arkadaşlarınızla birlikte vakit geçiremiyorsanız, doktora gider gibi randevulaşın. Ailenizle buluşacağınızı ajandanıza not düşün. Birbirinize dokunmak için zaman verin. En azından kendinize bir masaj ve manikür yaptırın. Bunları ne kadar fazla yaparsanız o kadar iyi.
Uzmanından altın değerinde öneriler
- Yetişkinlerde çıkan sivilcenin tam kaynağı bilinmiyor. Kadınlarda çoğunlukla hormonal yaşlanma,östrojen azalması akneye sebep olur. Östrojen gibi davranan bitkileri (soya, mantar) tüketin.
- Cilt kuruluğuna içten bakımı öneririm. Balık yağı, Omega 3 desteği almak kuru cilde iyi gelir. Aynı zamanda ceviz, bir avuç şam fıstığı, keten tohumu, soğuk su balıkları, sardalya, somon, Omega 3 zenginidir. Her gün bir-iki ceviz veya beş-altı adet şamfıstığı yemek iyi olur.
- 35-40 yaşından sonra gözlerde torbalar, kırışıklıklar başlıyor. Göz çevresindeki deri, yüzümüzdekinden daha ince. Ameliyat kadar etkili olmasa da göz kremi kullanmak ve nemlendirmek çok önemli. Gözünüzü gün ışığından da koruyun, güneş koruyuculu bir göz kremi kullanın, gözlüktakın.
- Boyun hiçbir yere bağlı değil. Zamanla kendini bırakıyor ve hindi boynu oluşuyor. Her gün boynumuza da nemlendirici ve güneş koruyucusu sürmeliyiz. Yine her gün kahverengi noktaları ve yaşlanmayı önlemek için ellere güneş koruyucusu sürmeli.
- Göz bakımına erken yaşta başlanmalı. Kızlarımdan biri 15 yaşına geldiğinde gözlerinde kırışıkların başladığını fark etti ve çok üzüldü. Gençliğe adım atanlar, göz bakımını başlamalı. 
( Alıntıdır ) 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOKTOR KONTROLUNDE KULLANILAN KREM ACNELYSE

  Herkese merhabalar :) Normalde bir öneriyle gelirdim ama bu sefer buna öneri demeyelim. Çünkü bu bir ilaç, bu bir asit,  bu bir kimyasal peeling. Kesinlikle doktor tavsiyesiyle, çok dikkatli şekilde kullanmanız gereken bir krem.   Krem deyip geçilemeyecek bir krem. Sadece kış aylarında kullanılan bir ilaç. Dedigim gibi " KESİNLİKLE BİR CILDIYE UZMANINA GORUNUP KULLANIN " . Kesinlikle sorumluluk kabul etmem bu konuda.   Kremi 3 gündür kullanıyorum ve yüzüm gerilip soyulmuş başladı. Bolca nemlendirici ve evde olsam dahi güneş koruyucu kullanıyorum. Şu an  " kusma aşamasında " yani cildim ilk olarak, sivilce kusuyor. Çene bölgem çoğunlukta olmak üzere, bir kaç sivilcem var. Göz ve dudak çevreme kesinlikle sürmüyorum.   Bu kremi ilk kullandığımda 16 yaşında bir ergendim :) Nasıl kullanacağımı bilmediğim için Suratımda tüp patlamış gibi gezdim. İnanılmaz bir acıyla tabi. Yüzüm gerilmiş, catlamış ve soyulmuştu. Allah'tan leke falan kalmadı. Gözeneklerime iyi g

KOPOROZ VE TEDAVISI ( Yüzdeki kılcal damar )

Koporoz, bir dolaşım bozukluğudur. Yanaklar ve burnun üzerinde gözle görülen kırmızı damarcıklarla kendini belli eder. Koporoz, tehlikesiz bir oluşum. Genelde yüz ve parmaklarda ortaya çıkar. Damarların genişlemesi sonucu küçük kılcal damarlar cildin içinden görünür hale gelir. Dayanıksızlaşan damarlar tekrar büzüşemez. Aslında cilt altında bulunması gereken damarlar yüzeye çıkar, tıpkı bir ağ gibi. Koporozun önlenmesi Damarlarınızı fazla zorlamamanız için sıcak içecekler, acı baharatlar, aşırı güneş banyoları, sauna ve alkolden uzak durmanız gerekir. Ayrıca çok büyük sıcaklık farklarına da maruz kalmamalısınız, aksi halde damar sisteminiz yıpranır ve görünen kılcal damarlarınıza birkaç adet eklenir. Koporozlu cildin bakımı Kozmetik ürünlerle kuperoz, bir dolaşım bozukluğudur. Yanaklar ve burnun üzerinde gözle görülen kırmızı damarcıklarla kendini belli eder. Kuperoz, tehlikesiz bir oluşum. Genelde yüz ve parmaklarda ortaya çıkar. Damarların genişlemesi sonucu küçük k

MALIGN MELANOM

Malign Melanom;  kötü bir kanser türüdür. Genellikle deride kendini göstermeye başlayan hastalık, bağırsak ve göz çevresinde de görülebilmektedir. Tırnak altında, saç derisinde, çok az ihtimalde olsa görülebilmektedir.  Dünya çapında 160.000’den fazla vaka bulunmaktadır. Günümüzde, eskiye oranla daha çok görülmektedir. Bu rahatsızlık, çok ciddi ve tehlikeli bir boyut kazanmaktadır. Erken teşhis edilmediği takdirde ölüm ile sonuçlanabilmektedir. Vücudunuzdaki benler, kanser işareti olabilir. Özellikle yaz aylarında güneş ışınları sonucu oluşan lekeler, Malign Melanom kanserini tetikleyebilmektedir. Açık tenli ve beyaz tenli kişileri daha çok etkisi altına alan bu kanser türü, erkeklere oranla kadınları daha çok görülebilmektedir. Deri kanserinin en tehlikeli türü olan Malign Melanom, güneşe hassas olan ve çilleri bulunan kişileri, daha çok etkilemektedir. Erkeklerde genellikle sırt bölgelerinde, kadınlarda ise bacaklarda görülmektedir. Malign Melanom kanseri, genellikle sıcak iklim