Ana içeriğe atla

KETEN TOHUMU

Aktarlarda kolayca rastlayabileceğiniz keten tohumunun faydaları saymakla bitmiyor.
Gıda olarak 10 bin yıldır kullanılan keten bitkisi, çok etkili bir gençlik ve güzellik kaynağı. Kolesterol düşürücü, felç, kanser, unutkanlık önleyici, bağırsak çalıştırıcı etkisi bulunan keten tohumu, yıllara inat sizi gençleş- tiriyor. Uzmanlar, sıvı şeklinde, salataların üzerine serpiştirilerek veya günde bir çorba kaşığı şeklinde tüketmeyi öneriyor. 

SIKI VE YUMUŞAK BİR CİLT İÇİN KETEN TOHUMU YAĞI
Keten tohumu ve yağı cildi yumuşatmaya yarayan Omega-3 kaynağıdır ve aynı zamanda cildi besleyen karoten ve E vitamini bakımından da zengindir. Keten tohumu yağı cildinizi sıkı ve yumuşak yapar.

SAÇ VE TIRNAKLARI BESLER
Keten tohumu yağında bolca bulunan Omega–3 yağ asitlerinin saç ve tırnakların sağlıklı büyümesine etki ettiği gözlemlenmiştir. Keten tohumu yağı yoğun şekilde içerdiği E ve A vitaminleri sayesinde saçların gür çıkmasını sağlar. Keten tohumu yağı saç dökülmesi ardından yeni saçların çıkış sürecini ciddi oranda etkiler ve daha hızlı uzamasını sağlar ve saçı yumuşak ve ipeksi yapar. Kırılgan saçlar için en etkili çözümdür. 

Keten Tohumunu gıdalar yoluyla tüketmeniz ilk tavsiye edilen kullanım biçimidir. Çünkü içerdiği yağ asitleri, saçlara olduğu kadar diğer doku ve organlara da faydalıdır. Diğer kullanımı ise harici olarak saça ve saç derisine uygulamak. Bunun için saçınızın uzunluğuna göre keten tohumu yağını bir kâseye alın ve önce parmak uçlarınızla hafifçe masaj yaparak tüm saç derisine sürün. Kalan yağı köklerden başlayıp uçlara kadar yayın ve 20-30 dakika saçınızda bekletin. Ilık su ve şampuanla temizleyebilirsiniz. Haftada 2-3 kez yapacağınız bu bakım 4-6 hafta içerisinde etkisini göstermeye başlayacaktır. 


AKLINIZDA BULUNSUN
Keten tohumunun içindeki yararlı maddelere ulaşabilmek için keten tohum- larını çekmek gereklidir. Bütün olarak aldığınız keten tohumunu kahve değirmeninde çekebilirsiniz. Daima küçük şişelerdeki ve dondurulmuş olan keten tohumu yağları tercih edilmeli, şişe açıldıktan sonra 6 ay içinde tüketilmeli ve ısıtılarak kullanılmamalıdır. Keten tohumu ve yağının kullanımı 12 yaşından küçük çocuklara, hamileler ve kanser hastalarına önerilmiyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOKTOR KONTROLUNDE KULLANILAN KREM ACNELYSE

  Herkese merhabalar :) Normalde bir öneriyle gelirdim ama bu sefer buna öneri demeyelim. Çünkü bu bir ilaç, bu bir asit,  bu bir kimyasal peeling. Kesinlikle doktor tavsiyesiyle, çok dikkatli şekilde kullanmanız gereken bir krem.   Krem deyip geçilemeyecek bir krem. Sadece kış aylarında kullanılan bir ilaç. Dedigim gibi " KESİNLİKLE BİR CILDIYE UZMANINA GORUNUP KULLANIN " . Kesinlikle sorumluluk kabul etmem bu konuda.   Kremi 3 gündür kullanıyorum ve yüzüm gerilip soyulmuş başladı. Bolca nemlendirici ve evde olsam dahi güneş koruyucu kullanıyorum. Şu an  " kusma aşamasında " yani cildim ilk olarak, sivilce kusuyor. Çene bölgem çoğunlukta olmak üzere, bir kaç sivilcem var. Göz ve dudak çevreme kesinlikle sürmüyorum.   Bu kremi ilk kullandığımda 16 yaşında bir ergendim :) Nasıl kullanacağımı bilmediğim için Suratımda tüp patlamış gibi gezdim. İnanılmaz bir acıyla tabi. Yüzüm gerilmiş, catlamış ve soyulmuştu. Allah'tan leke falan kalmadı. Gözeneklerime iyi g

KOPOROZ VE TEDAVISI ( Yüzdeki kılcal damar )

Koporoz, bir dolaşım bozukluğudur. Yanaklar ve burnun üzerinde gözle görülen kırmızı damarcıklarla kendini belli eder. Koporoz, tehlikesiz bir oluşum. Genelde yüz ve parmaklarda ortaya çıkar. Damarların genişlemesi sonucu küçük kılcal damarlar cildin içinden görünür hale gelir. Dayanıksızlaşan damarlar tekrar büzüşemez. Aslında cilt altında bulunması gereken damarlar yüzeye çıkar, tıpkı bir ağ gibi. Koporozun önlenmesi Damarlarınızı fazla zorlamamanız için sıcak içecekler, acı baharatlar, aşırı güneş banyoları, sauna ve alkolden uzak durmanız gerekir. Ayrıca çok büyük sıcaklık farklarına da maruz kalmamalısınız, aksi halde damar sisteminiz yıpranır ve görünen kılcal damarlarınıza birkaç adet eklenir. Koporozlu cildin bakımı Kozmetik ürünlerle kuperoz, bir dolaşım bozukluğudur. Yanaklar ve burnun üzerinde gözle görülen kırmızı damarcıklarla kendini belli eder. Kuperoz, tehlikesiz bir oluşum. Genelde yüz ve parmaklarda ortaya çıkar. Damarların genişlemesi sonucu küçük k

MALIGN MELANOM

Malign Melanom;  kötü bir kanser türüdür. Genellikle deride kendini göstermeye başlayan hastalık, bağırsak ve göz çevresinde de görülebilmektedir. Tırnak altında, saç derisinde, çok az ihtimalde olsa görülebilmektedir.  Dünya çapında 160.000’den fazla vaka bulunmaktadır. Günümüzde, eskiye oranla daha çok görülmektedir. Bu rahatsızlık, çok ciddi ve tehlikeli bir boyut kazanmaktadır. Erken teşhis edilmediği takdirde ölüm ile sonuçlanabilmektedir. Vücudunuzdaki benler, kanser işareti olabilir. Özellikle yaz aylarında güneş ışınları sonucu oluşan lekeler, Malign Melanom kanserini tetikleyebilmektedir. Açık tenli ve beyaz tenli kişileri daha çok etkisi altına alan bu kanser türü, erkeklere oranla kadınları daha çok görülebilmektedir. Deri kanserinin en tehlikeli türü olan Malign Melanom, güneşe hassas olan ve çilleri bulunan kişileri, daha çok etkilemektedir. Erkeklerde genellikle sırt bölgelerinde, kadınlarda ise bacaklarda görülmektedir. Malign Melanom kanseri, genellikle sıcak iklim