Ana içeriğe atla

LİMONLU SU FAYDALARI

  • Bağışıklık sistemini desteklemesi: Limonlu su bir C vitamini kaynağıdır. Bu nedenle bağışıklık sisteminize yardımcı olur ve soğuk algınlığına ve gribe yakalanma ihtimalinizi azaltır. Limonlarda bulunan C vitamini aynı zamanda vücudun demir emilimi için de gerekli bir vitamindir ki demir de bağışıklık sistemi için önemli bir mineraldir. Yani et ile alınmayan, bitkisel demir kaynaklarının ki bunlar “hem” kimyasalını içermeyen demir kaynaklarıdır, vücutta emiliminin dört kart artmasına yardımcı olmaktadır. C vitamini seviyesi, özellikle stresli günlerde hızla düşmektedir. Bu nedenle limonlu su, özellikle stresli günlerde tercih edilebilir.
  • Sindirime yardımcı olması: Limon suyunun moleküler yapısı mide öz sularınınkine benzediğinden mide ve bağırsak sistemine yardımcı bir etkisi olmaktadır. Limonlu su bağırsaklarınızın temizlenmesinde ve artıkların sökülüp atılmasında yardımcıdır. Limonlu su aynı zamanda şişkinliğe, hazımsızlığa ve mide ekşimesine de yardımcı olur.
  • Deriyi yenilemesi: Limonlu su derinin yaşlanmasına karşı koyabilecek bir içecektir. İçeriğindeki antioksidanlar yaşlanmaya sebep olan maddelerin vücuttan atılmasını sağlar. C vitamini yönünden zengin olması kolojen proteininin sentezlenmesinde rol oynamasını sağlar ki bu da derideki kırışıklıkları geciktirmeye ve önlemeye yardımcı olur. Zira aminoasitler c vitaminleri yardımıyla kolojenleri oluşturabilir. Limonlu suyun deri için bir diğer faydası da akne oluşumunu azaltmasıdır.
  • Tokluk hissi vermesi:  Limon pektin denilen, suda çözünebilen ve genelde turunçgillerde bulunan bir life sahiptir. Lifler tokluk hissi verirler. Bu nedenle pektin, acıkmanızı geciktirir ve açlık krizlerine girmenizi engeller. Uzun süren tokluk hissi sayesinde ara öğünlerde abur cubur yemekten kaçınabilirsiniz ve öğünlerde de aşırıya kaçmazsınız.
  •  Vücudun pH’ını dengelemesi:  İlginç bir şekilde vücut dışında asidik olan limon metabolizmaya katıldığında alkali bir hal alır ve vücudun asidik yapısını azaltıcı yani pH seviyesini yükseltici bir etki gösterir. Bu insan sağlığı açısından önemli bir etkidir.
  • İdrar yollarını temizlemesi: Limon suyu diüretiktir. Bu limon suyunun idrar oluşumunu desteklemesi anlamına gelir. Sonuç olarak vücuttaki toksinlerin vücuttan atılma hızları artar, vücut temizlenir ve daha sağlıklı olur. Limon suyu idrar yollarının pH’ını da düzenlediğinden kötü bakterilerin çoğalmasını engeller.
  • Nefesi temizlemesi: Limon suyunun antiseptik özelliği, onun bir dezenfektan gibi davranmasını ve ağızdaki kötü bakterileri öldürmesini sağlar. Eğer limonlu suyun diş minenizi zedeleyebileceğini düşünüyorsanız, limonlu suyu içtikten sonra ağzınızı suyla çalkalayın.
  • Genel olarak sağlığınız koruması: Yüksek oranlarda barındırdığı potasyum nedeniyle limonlu su beyne ve sinir hücrelerinin çalışmalarına yardımcı olur, kan basıncınızı düzenler. Yine potasyum seviyesi sayesinde depresyon ve stresle mücadelede etkilidir. İçeriğindeki P vitamini sayesinde kılcal geçirgenliği artırır ve genel olarak vücutta kan akışını daha iyi seviyelere taşır.
  • İyileşmenizi desteklemesi: Limonlu sunun bir C vitamini kaynağı olduğundan daha önce bahsetmiştik. Askorbik asit, yani C vitamini, vücutta yaraların iyileşmesine yardımcı olur. Sağlıklı kemikler, dokular ve kıkırdaklara sahip olmamız için C vitaminine ihtiyacımız vardır. C vitamini aynı zamanda vücuttaki enfeksiyonlarla mücadeleye de yardımcı olur.
  • Karaciğeri temizlemesi: Detoksifikasyona yardımcı olması sebebiyle limonlu su bir karaciğer temizleyicisi rolü oynar. Sindirim için gerekli olan bir asit olan Öd oluşumunu destekleyerek karaciğeri temizler ve uyarır. Fazla öd akışının kontrol edilmesi ve vücut tarafından üretilen fazla mukusun dengelenmesinde limonlu su faydalıdır. Üstelik safra taşlarının giderilmesine de yardımcı olur.
  • Ağrıları azaltması: Limonlu su ürik asidin vücuttan atılmasında faydalı olduğundan eklemlerdeki ve dizlerdeki bazı ağrıları azaltır.
  • Göz sağlığına faydalı olması: Limonlu su göz sağlığının korunmasına yardımcı olur ve kimi göz problemlerinin giderilmesinde yardımcıdır.
  • Vücut tuzlarının oluşumuna katkısı: Eğer fiziksel olarak yorucu bir işte çalışıyorsanız veya yoğun bir spor programınız varsa, limonlu su içmeniz kaybettiğiniz vücut tuzlarınızı tekrar kazanmanızda faydalı olacaktır.
  • Kilo vermenize yardımcı olması: Daha önce de belirtilen pektin içeriği sayesinde tokluk hissini arttırdığından kilo vermenizde yardımcı olacaktır.
  • Kafein alımını azaltmanıza yardımcıdır: Sabahları kahve yerine limon suyu tercih edilmesi daha sağlıklıdır. Zira limon suyu sabahları kahve görevi görüp sizi güne zinde başlatacak ve öğleden sonrası yorgunluğunuzu azaltacaktır.
  • Bağırsak hareketlerini düzenlemesi: Limonlu suyun bağırsak hareketlerini düzenleyerek kabızlık ve ishal şikayetlerine iyi geldiği bilinmektedir.
  • Boğaz iltihaplanmasına iyi gelmesi: Bademcikleriniz iltihaplanmışsa özellikle sıcak ve azar azar içilecek limonlu su boğazınızı rahatlatacaktır. Zaten her sabah limonlu su içerseniz, bir boğaz enfeksiyonuna yakalanmanız büyük oranda azalır zira limonlu suyun anti bakteriyel özelliği vardır.
  • Daha çok su içmenizi sağlaması: Eğer su içmek size zor geliyorsa ve limonlu suyu sade suya göre daha rahat içebiliyorsanız, limonun faydaları yanında suyun da faydalarını elde etmek için limonlu su içebilirsiniz. Zira vücudun yüzde 60’ı sudur ve günde 2-2,5 litre su içmek sizi sağlıklı ve zinde tutacaktır. Bu miktarın bir kısmını içtiğiniz limonlu sudan karşılayabilirsiniz.
  • Bir bardak limonlu su, yirmi beş kaloriden daha azdır. Kalsiyum, potasyum, pektin lifi ve C vitamini açısından zengindirLimonlu su yaparken, konsantre limon suları ve imal edilmiş limon suları yerine işlenmemiş gerçek limon kullanmanız sağlığınız açısından daha faydalı olacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOKTOR KONTROLUNDE KULLANILAN KREM ACNELYSE

  Herkese merhabalar :) Normalde bir öneriyle gelirdim ama bu sefer buna öneri demeyelim. Çünkü bu bir ilaç, bu bir asit,  bu bir kimyasal peeling. Kesinlikle doktor tavsiyesiyle, çok dikkatli şekilde kullanmanız gereken bir krem.   Krem deyip geçilemeyecek bir krem. Sadece kış aylarında kullanılan bir ilaç. Dedigim gibi " KESİNLİKLE BİR CILDIYE UZMANINA GORUNUP KULLANIN " . Kesinlikle sorumluluk kabul etmem bu konuda.   Kremi 3 gündür kullanıyorum ve yüzüm gerilip soyulmuş başladı. Bolca nemlendirici ve evde olsam dahi güneş koruyucu kullanıyorum. Şu an  " kusma aşamasında " yani cildim ilk olarak, sivilce kusuyor. Çene bölgem çoğunlukta olmak üzere, bir kaç sivilcem var. Göz ve dudak çevreme kesinlikle sürmüyorum.   Bu kremi ilk kullandığımda 16 yaşında bir ergendim :) Nasıl kullanacağımı bilmediğim için Suratımda tüp patlamış gibi gezdim. İnanılmaz bir acıyla tabi. Yüzüm gerilmiş, catlamış ve soyulmuştu. Allah'tan leke falan kalmadı. Gözeneklerime iyi g

KOPOROZ VE TEDAVISI ( Yüzdeki kılcal damar )

Koporoz, bir dolaşım bozukluğudur. Yanaklar ve burnun üzerinde gözle görülen kırmızı damarcıklarla kendini belli eder. Koporoz, tehlikesiz bir oluşum. Genelde yüz ve parmaklarda ortaya çıkar. Damarların genişlemesi sonucu küçük kılcal damarlar cildin içinden görünür hale gelir. Dayanıksızlaşan damarlar tekrar büzüşemez. Aslında cilt altında bulunması gereken damarlar yüzeye çıkar, tıpkı bir ağ gibi. Koporozun önlenmesi Damarlarınızı fazla zorlamamanız için sıcak içecekler, acı baharatlar, aşırı güneş banyoları, sauna ve alkolden uzak durmanız gerekir. Ayrıca çok büyük sıcaklık farklarına da maruz kalmamalısınız, aksi halde damar sisteminiz yıpranır ve görünen kılcal damarlarınıza birkaç adet eklenir. Koporozlu cildin bakımı Kozmetik ürünlerle kuperoz, bir dolaşım bozukluğudur. Yanaklar ve burnun üzerinde gözle görülen kırmızı damarcıklarla kendini belli eder. Kuperoz, tehlikesiz bir oluşum. Genelde yüz ve parmaklarda ortaya çıkar. Damarların genişlemesi sonucu küçük k

MASKE DENEMESI

  Bugün rutin bakımdan farklı bir şeyler yaptım. Olmayan kar bütün rutinimi değiştirdi. " kar yağacak, fırtına çıkacak " diye heyecanlandırdılar ama burda kar falan yok :( Normalde banyodan sonra yapardım bakımı ama kar yağar, akşam iner oynarım diye, yüzüme buhar vermeyi tercih ettim. Önce cildimi temizledim, Peelingimi yaptım. Kaynar suyu bir kaba doldurdum. İçine biraz papatya attım ve havluyu kapattım. 25-30 cm.kadar mesafe bıraktım. Neden papatya tercih ettim? Çünkü antioksidan ve rahatlatıcı etkisi var. Bunlar da başka tarifler;  Cilt Beyazlatmak için Papatya Çayı Papatya cilt beyazlatıcı bitkisel bir etkiye sahip olup cildinizi tonunu açar. Kullanımı da oldukça basit. 3 adet Papatya çayı poşetini iki litre suya atarak kaynatıyoruz. Daha sonra papatya çayını bir tencereye dökerek bu iki litrelik suyun buharını yüzümüze tutuyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, kaynar vaziyette değil de 7- 10 dakika bekledikten sonra suyu hafif ılıtarak buharını yüze uygulam