Ana içeriğe atla

YOSUN SABUNU :)

Yosun Sabunu Nedir:
Yosun sabunu deniz yosunundan yapılır. Yosun sabunu cilt için harika bir temizlik ürünüdür. Yosun ile cilt bakımı yapan güzellik salonları, yosunun faydalarını saymakla bitiremiyor. Yosun sabunu da yosun kadar faydalı ve cildiniz için harika bir üründür.
Yosun Sabununun İçeriği:
Yosun sabunu yüksek miktarda protein,mineral ve vitamin ihtiva eder. Kalsiyum,fosfor ve iyot açısından zengindirler. Yosun sabunu A, C, B1, B2, B6, B12, E gibi vitaminleri bünyesinde bulundurur.
Yosun Sabunu Faydaları:

* Yosun sabunu cilt için çok faydalıdır.
* Cildin dengelenmesinde tenin parlamasında çok etkilidir.
* Cilde duruluk ve ferahlık verir.
* Yosunun denizden aldığı mineraller deriyi dinlendirir ve parlaklık kazandırır.
* Yosun sabunu ile banyo yapıldığında ölü deriyi yok eder.
* Yosun sabunu cildin yaşlanmasını önler.
* Yosun sabunu selülit için birebirdir.
* Mineral açısından çok zengindir
* İçindeki yoğun A, B , C ve E vitaminleri kolajen ve ilastin liflerinin oluşumunda etkili olur.
* E vitamini ise cildin yaşlanmasını önler.
* Yosun tuz içerdiğinden antiseptik özellik taşır,bakterilere karşı koruyucudur.


Yosun Sabunu Nasıl Kullanılır:
Yosun sabunu ile cilt sorunlarınız için düzenli olarak hergün sorunlu olan bölgeyi yıkamalısınız. Günlük temizliğiniz ve banyoda tüm vücut temizliğinde faydalanabilirsiniz. Selülüt için hergün selülitlli bölegeye masaj yapılır ve yıkanır. Deniz yosunlu sabunlarla yıkanılan ciltlerdeki değişimi bir süre sonra farkedeceksiniz.
Cildi Kurutmadan Temizler
Cildiniz çok kuruysa yosun sabunu güvenle kullanabilirsiniz. Cildi besleyen ve ölü hücrelerden arındıran yosun sabunu, cildi kurutmaz.  Doğal içeriği ile kimyasala maddelerin neden olduğu alerjik reaksiyonlara da neden olmaz.
Pul Pul Dökülmeleri Önler, Cildi Yeniler
Yosun sabun cilt yüzeyindeki pul pul görünümlerin önüne geçmek için doğal ve etkili bir çözümdür. Yosun sabunu, geleneksel sabunlar gibi vücudu temizler. Buna ek olarak a cildi ölü hücrelerden arındırır.  Cilt yüzeyindeki kan dolaşımını hızlandırır ve cilde gençleşmiş bir görünüm verir. İçerdiği A1, B2, B6, B12, ve potasyum, kalsiyum, demir ve çinko gibi mineraller ile cildi besler. İpeksi ve pürüzsüz bir cilt elde etmek için yosun sabunu oldukça etkili bir sabundur.
Selülit Görünümünü Hafifletmeye Yardımcı Olur
Yosun sabununu vücut temizleme özelliğinin yanı sıra selülit görünümünü hafifletmek için de etkili bir üründür. Yosunun zayıflatıcı etkisi yüzyıllardır biliniyor ve uygulanıyor. Ciltteki fazla yağın temizlenmesinde etkili olan yosun günlük banyo sabunu olarak da kullanılabilir.
Yosun sabunu, ağırlıklı olarak yosundan oluşur. Mineraller ve vitaminler açısından zengin olan yosun, vücut için etkili detoks özelliklerine sahiptir. 2-3 hafta süreyle düzenli olarak yosun sabunu kullanımı  metabolizmayı hızlandırır, kan dolaşımı arttırır ve toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar. Bu özellikleriyle selült oluşumunu hafifletir. Cilde daha dengeli bir görünüm sağlar.
Hayvan Dostudur
Hayvansal ürünler ve kimyasal bileşikler içeren ürünleri kullanmak istemiyorsanız, yosun sabunu tam da size göre. Birçok sabunda hayvan iç yağından elde edilen ve sodyum tallovat adı verilen madde kullanılır. Bununla birlikte deniz yosunundan imal edilen sabunlarfda saf bitkisel yağlar olan palmiye ve hindistan cevizi gibi yağlarının karışımları kullanılır. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOKTOR KONTROLUNDE KULLANILAN KREM ACNELYSE

  Herkese merhabalar :) Normalde bir öneriyle gelirdim ama bu sefer buna öneri demeyelim. Çünkü bu bir ilaç, bu bir asit,  bu bir kimyasal peeling. Kesinlikle doktor tavsiyesiyle, çok dikkatli şekilde kullanmanız gereken bir krem.   Krem deyip geçilemeyecek bir krem. Sadece kış aylarında kullanılan bir ilaç. Dedigim gibi " KESİNLİKLE BİR CILDIYE UZMANINA GORUNUP KULLANIN " . Kesinlikle sorumluluk kabul etmem bu konuda.   Kremi 3 gündür kullanıyorum ve yüzüm gerilip soyulmuş başladı. Bolca nemlendirici ve evde olsam dahi güneş koruyucu kullanıyorum. Şu an  " kusma aşamasında " yani cildim ilk olarak, sivilce kusuyor. Çene bölgem çoğunlukta olmak üzere, bir kaç sivilcem var. Göz ve dudak çevreme kesinlikle sürmüyorum.   Bu kremi ilk kullandığımda 16 yaşında bir ergendim :) Nasıl kullanacağımı bilmediğim için Suratımda tüp patlamış gibi gezdim. İnanılmaz bir acıyla tabi. Yüzüm gerilmiş, catlamış ve soyulmuştu. Allah'tan leke falan kalmadı. Gözeneklerime iyi g

KOPOROZ VE TEDAVISI ( Yüzdeki kılcal damar )

Koporoz, bir dolaşım bozukluğudur. Yanaklar ve burnun üzerinde gözle görülen kırmızı damarcıklarla kendini belli eder. Koporoz, tehlikesiz bir oluşum. Genelde yüz ve parmaklarda ortaya çıkar. Damarların genişlemesi sonucu küçük kılcal damarlar cildin içinden görünür hale gelir. Dayanıksızlaşan damarlar tekrar büzüşemez. Aslında cilt altında bulunması gereken damarlar yüzeye çıkar, tıpkı bir ağ gibi. Koporozun önlenmesi Damarlarınızı fazla zorlamamanız için sıcak içecekler, acı baharatlar, aşırı güneş banyoları, sauna ve alkolden uzak durmanız gerekir. Ayrıca çok büyük sıcaklık farklarına da maruz kalmamalısınız, aksi halde damar sisteminiz yıpranır ve görünen kılcal damarlarınıza birkaç adet eklenir. Koporozlu cildin bakımı Kozmetik ürünlerle kuperoz, bir dolaşım bozukluğudur. Yanaklar ve burnun üzerinde gözle görülen kırmızı damarcıklarla kendini belli eder. Kuperoz, tehlikesiz bir oluşum. Genelde yüz ve parmaklarda ortaya çıkar. Damarların genişlemesi sonucu küçük k

MASKE DENEMESI

  Bugün rutin bakımdan farklı bir şeyler yaptım. Olmayan kar bütün rutinimi değiştirdi. " kar yağacak, fırtına çıkacak " diye heyecanlandırdılar ama burda kar falan yok :( Normalde banyodan sonra yapardım bakımı ama kar yağar, akşam iner oynarım diye, yüzüme buhar vermeyi tercih ettim. Önce cildimi temizledim, Peelingimi yaptım. Kaynar suyu bir kaba doldurdum. İçine biraz papatya attım ve havluyu kapattım. 25-30 cm.kadar mesafe bıraktım. Neden papatya tercih ettim? Çünkü antioksidan ve rahatlatıcı etkisi var. Bunlar da başka tarifler;  Cilt Beyazlatmak için Papatya Çayı Papatya cilt beyazlatıcı bitkisel bir etkiye sahip olup cildinizi tonunu açar. Kullanımı da oldukça basit. 3 adet Papatya çayı poşetini iki litre suya atarak kaynatıyoruz. Daha sonra papatya çayını bir tencereye dökerek bu iki litrelik suyun buharını yüzümüze tutuyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, kaynar vaziyette değil de 7- 10 dakika bekledikten sonra suyu hafif ılıtarak buharını yüze uygulam