Ana içeriğe atla

ÇATLAKLARDAN KURTULMANIN YOLLARI :)

Derinin altındaki bu bağ gerilince, bu bağın arasında boşluklar oluşuyor, tıpkı mazgallar gibi. Çatlaklar da cilt altı dokusunun aralıklarından kendini göstermesi ile meydana gelen izlerdir. Çatlaklar; genetik nedenler, dengesiz kilo alıp vermelerden ve doğumdaki hormonal değişikliklerden oluşur, bu gibi durumlarda kolajen yapı zayıflar ve istenmeyen görüntü olan çatlaklar oluşur.
Vücut çatlaklarının sağlık için herhangi bir riskleri söz konusu değildir fakat estetik olarak hoş gözükmezler.
Çatlakları tamamen ortadan kaldıran bir tedavi yöntemi ise ne yazık ki mevcut değil.Fakat
Fakat çatlakların görüntülerini hafifletmek, mümkün mertebe bu görüntüleri yok etmek için bilimsel tedavi olarak sunulan ve kocakarı ilacı diye tabir edilen ilaçlar vardır. Uzmanlar tarafından  bildirilen bu tavsiyelere uyarak kısa sürede çatlaklarınızdan kurtulabilirsiniz.
1.
Retinoid İçerikli Kremler Kullanın!
Retinoid içerikli kremlerin tıbbi olanları ve kozmetik olanları mevcuttur. Fakattıbbi olanları daha etkilidir,retinoid içerikli kremler,
cilt hücrelerinin hızlıca kendisini yenilemesini sağlar ve vücudunuzda çirkin görüntü oluşturan çatlak deri kendini atıp yenilemeye başlar.
Retinoid maddesi A vitamininden oluşur. Ve bu vitamin, cildin orta tabakasına nüfuz ederek, cildin pürüzsüzlüğünü, canlılığını ve parlaklığını kazandırır.
Hasar görmüş elastin ve kolajeni onarıp, elastin ve kolajen oranını artırarak çatlaklardan kurtulmanızı sağlar ve kısa sürede çatlaklarınızın düzelmeye hatta yok olmaya başladıklarını fark edersiniz.Düzenli kullanımda 2 hafta içinde sonuçları gözlemleyebilirsiniz.
2.
Glikolik asit içeren bir krem temin edin!
Genellikle glikolik asit içeren temizleyiciler, nemlendiriciler bulabilirsiniz, ancak güçlü bir doz gerekiyorsa, bir dermatolog daha yüksek bir doz yazabilir.
Glikolojik asit, çoklu alfa hidroksi içeren maddelerden biridir.Glikolik asitli krem uygulaması, yeni oluşmaya başlayan dikey çatlakların tedavisinde etkili bir yöntem.
Glikolik asit yardımı ile derinin epidermis tabakası hasar görmüş kısmı kaldırılıp, hücrelerin kendilerini yenilemeleri ve cildin canlanması sağlanıyor.
Glikolik asit günümüzde kullanılan en yaygın yüzeyel peeling ajanıdır.
Kullanma talimatına gelince, bu maddeyi içeren kremler haftada bir uygulanıyor.
3.
Glikolik asit içeren bir krem temin edin!
Genellikle glikolik asit içeren temizleyiciler, nemlendiriciler bulabilirsiniz, ancak güçlü bir doz gerekiyorsa, bir dermatolog daha yüksek bir doz yazabilir.
Glikolojik asit, çoklu alfa hidroksi içeren maddelerden biridir.Glikolik asitli krem uygulaması, yeni oluşmaya başlayan dikey çatlakların tedavisinde etkili bir yöntem.
Glikolik asit yardımı ile derinin epidermis tabakası hasar görmüş kısmı kaldırılıp, hücrelerin kendilerini yenilemeleri ve cildin canlanması sağlanıyor.
Glikolik asit günümüzde kullanılan en yaygın yüzeyel peeling ajanıdır.
Kullanma talimatına gelince, bu maddeyi içeren kremler haftada bir uygulanıyor.
4.
C vitamini uygulayın!
C vitamini içeren nemlendiriciler kullanıp, çatlak bölgeyi streç filmle sarmakta çatlaklardan kurtulmakta etkili bir yöntemdir.
Çatlakları C vitamini içeren kremle kremleyip mümkünse günde 3 defa sarın.
C vitamini içeren bir nemlendirici temin edin, bu nemlendiriciler, kolajen üretimini tetikleyerek, çatlakların hızla solmasını sağlar.
C vitamini özellikle başlangıç evresinde olan çatlaklarda çok etkilidir.
Bu vitamini krem olarak kullanmak istemiyorsanız, tablet olarakta günde 1000 mg alabilirsiniz fakat kremi çatlak bölgeye direk sürmek kadar hızlı etkili olmaz.
5.

Peeling uygulayın!
Peeling uygulamak ölü hücrelerin kaldırılması işlemidir.
Ölü hücrelerden kurtulunca,cilt bu hücrelerden kurtulur ve arkasından yeni taze hücreler gelir.
Bunun sonucunda çatlaklarla zarar görmüş hücreler gider ve yerini, pürüzsüz bir cilt alır.
Bu kremleri günde en fazla bir kez kullanılır, çok fazla uygulamak ciltte tahribata yol açar.
Hamamda keselenmekte bir çeşit peelingtir.
Hamamda düzenli kese yaptırmak, cilt çatlaklarından kurtulmada bilinen en etkili yöntemlerden biridir.
6.
Sık sık nemlendirici kullanın!
Nemlendirici krem ve losyonlar derinin iç tabakasına nüfuz ederek, cildiniz içten nemlendirerek cildi gerilmekten korur ve bu durum hem çatlakların oluşmasını hem de
oluşan çatlak görüntülerinden kurtulmayı sağlar.
Cilt nemlendimi daha esnek olur ve çatlaklar derine inemez,
En iyi sonuçlar için, kakao yağı ve karite yağı içeren nemlendiricilerle alınır. Bu maddeler doğal nemlendirme amaçlı çok etkilidirler. Mümkünse bu nemlendiricileri günde en az üç dört kez çatlak bölgeye uygulayın, kısa sürede netice alacaksınız!
7. 
Derma Roller kullanabilirsiniz!
Dermaroller, cildin üst katmanlarına zarar veren böylece cildi uyarıp yeni cilt çıkmasını sağlayan bir cihazdır.
Derma rulo kullanmadan önce cildi uyuşturan bir krem kullanın yoksa bu işlem acı verir.
Bu cihaz çatlaklardan kurtulmakta etkilidir fakat en güvenlisi bu cihazı uzman yardımıyla kullanmaktır.
8.
Buğday Tohumu Yağı Kulllanın!
Buğday tohumu yağı ciltteki pigmentasyonu düzenleyerek , cildi canlandırır, ciltteki lekelerden kırışıklardan kurtulmanızı sağlar.
Dolaşımı hızlandırır, tahriş olmuş deriyi onarır,
cilt dokusunu destekleyerek, cildin savunma mekanizmasını çalıştırır.
Buğday toğumu yağının erken dönem ilerlememiş vücut çatlakları üzerinde etkili olduğuna dair bilimsel çalışmalar mevcuttur.
Steril bir pamuğa buğday tohumu yağını birkaç damla uygulayın ve bu yağı çatların üzerine sürüp kurumaya bırakın.
Bu işlemi günde 2-3 kez yapmak, çatlaklardan hızla kurtulmanızı sağlayacaktır.
9.
Samançiçeği yağı uygulayın!
Bu esensiyel yağı çatlakların olduğu bölgeye hergün bir kaç kez masaj yaparak uygulayın.Birkaç hafta içinde çatlakların görünümünün hafiflemeye başladığını göreceksiniz.Bu yağ dermis tabakaya etki ederek, tahriş cildin hızla iyileşmesini sağlar, daha iyi sonuç için bu yağla beraber aynı anda E vitamini içeren bir ampülüde çatlak cilde uygulayın.
10.
Aleo Vera Jel kullanın!
Aleo vera genellikle yanık tedavisi için kullanım amaçlıdır, fakat çatlakları tedavi edici yönüde vardır.
Bu şifalı bitki, cildi yatıştıran ve yenileten birleşimler içerir.
Bu yağı günde bir kaç kez çatlak olan bölgeye uygulayın ve istikrarla devam edin.
11.
Limon Suyunu Deneyin!
Limon suyu ciltten ölü hücreleti atarak, cildin yenilenmesine yardımcı olur.
Limonda bulunan asitler bu işlemi gerçekleştirir ve cilde nem verirler.
Bir limonu ikiye kesin ve çatlakların üzerine dairesel hareketlerle uygulayın.
Ilık suyla durulmadan önce bu karışım cildinizde 10 dakika kalsın.
12.
Patates suyu çözüm olabilir!
Ham, pişmemiş patates suyu cilt hücrelerinin restorasyonunu hızlandırmak için yüksek vitamin ve mineral içeriğine sahiptir.
Orta boyda bir patatesi- çiğ olarak- kalın dilimler halinde kesin.
Hafifçe çatlakların üzerine 5 dakika boyunca uygulayın ve cildinizde patates suyu 10 dakika kalsın, daha sonra ılık suyla yıkayın.
13.
Sızma zeytinyağı sürün!
Zeytinyağı besleyici vitaminler ve antioksidanlar içerir ve hafifçe ısıtılarak deriye uygulandığında, bu derideki kan dolaşımını artırır.
Ilıkla sıcak arası zeytinyağını çatlak olan bölgeye masaj yaparak yedirin ve yarım saat cildinizde kalsın, daha sonra su ve sabunla yıkayın.
Zeytinyağı mükemmel yumuşatma ve nemlendirme kapasitesine sahiptir, kısa sürede çatlaklardan kurtulmaya başladığınızı sizde farkediceksiniz.
14.
Yumurta Akı Uygulayın!
Yumurta akı çok fazla sayıda amino asit içerir ve çatlakların tedavisinde sıkça uygulanan bir yöntemdir.
Doğru kullanıldığında 2 hafta içinde sonuçları gözlemleyebilirsiniz.
2 yumurta kını bir kasede çırpın ve sünger yahut makyaj fırçanız yardımıyla çatlak bölgeye uygulayın.
Ve böylece kurusun, 10 dakika bekletip, soğuk suyla durulayın.
Bu uygulamadan sonra cildinize nemlendirici sürün.
15.
Yağları bir şişede birleştirip uygulayın!
Çeşitli uçucu yağları bir şişede toplayın güzellik ilacı haline getirin. Bu yağlar; kuş burnu çekirdeği yağı, karite yağı, buğday tohumu yağı, saman çiçeği yağı ve E vitamini ampülü.
Bu yararlı ilacı çatlaklara uygulamak süper bir etki yaparak çatlaklarınız için kısa sürede netice almanızı sağlar.
Saman çiçeği yağı ve E vitamini yağı hariç, diğer yağları ateşte ılıtın ve 5 damla saman çiçeği yağı ile bir ampül E vitamini ekleyin.
Hava geçirmez bir şişeye koyup, hergün çatlaklara bir kez uygulayın.
16.
Lazer Tedavisi alternatif olabilir!
Lazer tedavisinin sizin için uygun olup olmadığı konusunda doktorunuzla görüşün.
Lazer tedavisi cildin kolajen üretim miktarını artırır ve çatlak derinin gidip yerine yeni kolajenle beraber yeni cildin gelmesini sağlar.
Lazer tedavisi de çeşitlidir fakat en iyisi dermatoloğunuzdan bu konuda yardım almak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOKTOR KONTROLUNDE KULLANILAN KREM ACNELYSE

  Herkese merhabalar :) Normalde bir öneriyle gelirdim ama bu sefer buna öneri demeyelim. Çünkü bu bir ilaç, bu bir asit,  bu bir kimyasal peeling. Kesinlikle doktor tavsiyesiyle, çok dikkatli şekilde kullanmanız gereken bir krem.   Krem deyip geçilemeyecek bir krem. Sadece kış aylarında kullanılan bir ilaç. Dedigim gibi " KESİNLİKLE BİR CILDIYE UZMANINA GORUNUP KULLANIN " . Kesinlikle sorumluluk kabul etmem bu konuda.   Kremi 3 gündür kullanıyorum ve yüzüm gerilip soyulmuş başladı. Bolca nemlendirici ve evde olsam dahi güneş koruyucu kullanıyorum. Şu an  " kusma aşamasında " yani cildim ilk olarak, sivilce kusuyor. Çene bölgem çoğunlukta olmak üzere, bir kaç sivilcem var. Göz ve dudak çevreme kesinlikle sürmüyorum.   Bu kremi ilk kullandığımda 16 yaşında bir ergendim :) Nasıl kullanacağımı bilmediğim için Suratımda tüp patlamış gibi gezdim. İnanılmaz bir acıyla tabi. Yüzüm gerilmiş, catlamış ve soyulmuştu. Allah'tan leke falan kalmadı. Gözeneklerime iyi g

KOPOROZ VE TEDAVISI ( Yüzdeki kılcal damar )

Koporoz, bir dolaşım bozukluğudur. Yanaklar ve burnun üzerinde gözle görülen kırmızı damarcıklarla kendini belli eder. Koporoz, tehlikesiz bir oluşum. Genelde yüz ve parmaklarda ortaya çıkar. Damarların genişlemesi sonucu küçük kılcal damarlar cildin içinden görünür hale gelir. Dayanıksızlaşan damarlar tekrar büzüşemez. Aslında cilt altında bulunması gereken damarlar yüzeye çıkar, tıpkı bir ağ gibi. Koporozun önlenmesi Damarlarınızı fazla zorlamamanız için sıcak içecekler, acı baharatlar, aşırı güneş banyoları, sauna ve alkolden uzak durmanız gerekir. Ayrıca çok büyük sıcaklık farklarına da maruz kalmamalısınız, aksi halde damar sisteminiz yıpranır ve görünen kılcal damarlarınıza birkaç adet eklenir. Koporozlu cildin bakımı Kozmetik ürünlerle kuperoz, bir dolaşım bozukluğudur. Yanaklar ve burnun üzerinde gözle görülen kırmızı damarcıklarla kendini belli eder. Kuperoz, tehlikesiz bir oluşum. Genelde yüz ve parmaklarda ortaya çıkar. Damarların genişlemesi sonucu küçük k

MASKE DENEMESI

  Bugün rutin bakımdan farklı bir şeyler yaptım. Olmayan kar bütün rutinimi değiştirdi. " kar yağacak, fırtına çıkacak " diye heyecanlandırdılar ama burda kar falan yok :( Normalde banyodan sonra yapardım bakımı ama kar yağar, akşam iner oynarım diye, yüzüme buhar vermeyi tercih ettim. Önce cildimi temizledim, Peelingimi yaptım. Kaynar suyu bir kaba doldurdum. İçine biraz papatya attım ve havluyu kapattım. 25-30 cm.kadar mesafe bıraktım. Neden papatya tercih ettim? Çünkü antioksidan ve rahatlatıcı etkisi var. Bunlar da başka tarifler;  Cilt Beyazlatmak için Papatya Çayı Papatya cilt beyazlatıcı bitkisel bir etkiye sahip olup cildinizi tonunu açar. Kullanımı da oldukça basit. 3 adet Papatya çayı poşetini iki litre suya atarak kaynatıyoruz. Daha sonra papatya çayını bir tencereye dökerek bu iki litrelik suyun buharını yüzümüze tutuyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, kaynar vaziyette değil de 7- 10 dakika bekledikten sonra suyu hafif ılıtarak buharını yüze uygulam