Bayıla bayıla yediğimiz bir Hint yemeği biryani. Geçen gün bi cesaret geldi " ben bunu yaparım " dedim ve yaptım :)
1 kg basmati pirinç
2 domates
Yarım çay kaşığı Safran
Yarım kilo kadar tavuk
1 soğan
1 tatlı kaşığı zencefil
1.5 tatlı kaşığı kişniş
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Yarım tatlı kaşığı zerdeçal
Sıvı yağ
2 fincan şu
3 adet kakule
5 adet karanfil
Karabiber tuz
Derin bir tencereye su koyup içine kakule ve karanfili atıyoruz. Sonra pirinci atıp, biraz diri şekilde haşlıyoruz. Tencereye soğanı sarımsağı atıp, kahverengi olana kadar çevirip baharatları atıyoruz. Karıştırıp domatesi ekliyoruz. Tavukları bu karışıma ekleyip, 5 dakika çeviriyoruz. Sonra üzerine 2 fincan su ekleyip, 20 dakika pişiriyoruz. Daha sonra diri bıraktığımız pirincin üstüne soslu tavuğu koyuyoruz. Safranı 2 çorba kaşığı suda 5 dakika bekletip, yemeğe ekliyoruz. 20 dakika kapağı kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz.
1 kg basmati pirinç
2 domates
Yarım çay kaşığı Safran
Yarım kilo kadar tavuk
1 soğan
1 tatlı kaşığı zencefil
1.5 tatlı kaşığı kişniş
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Yarım tatlı kaşığı zerdeçal
Sıvı yağ
2 fincan şu
3 adet kakule
5 adet karanfil
Karabiber tuz
Derin bir tencereye su koyup içine kakule ve karanfili atıyoruz. Sonra pirinci atıp, biraz diri şekilde haşlıyoruz. Tencereye soğanı sarımsağı atıp, kahverengi olana kadar çevirip baharatları atıyoruz. Karıştırıp domatesi ekliyoruz. Tavukları bu karışıma ekleyip, 5 dakika çeviriyoruz. Sonra üzerine 2 fincan su ekleyip, 20 dakika pişiriyoruz. Daha sonra diri bıraktığımız pirincin üstüne soslu tavuğu koyuyoruz. Safranı 2 çorba kaşığı suda 5 dakika bekletip, yemeğe ekliyoruz. 20 dakika kapağı kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz.
Yorumlar
Yorum Gönder